srijeda, 14. srpnja 2010.

OLUJA NAD DEMERJEM

    Olujno nevrijeme, koje je sinoć oko sinoć oko18,30 poharalo Demerje, još je jednom pokazalo svu silinu prirode i nemoć čovjeka da se toj silini odupre. Oštećeno je više kuća i gospodarskih zgrada, slomljena su mnoga stabla, a oštećen je i krov Tvornice parketa Ratković. Iako će se puni obim šteta utvrditi tijekom današnjega dana, gotovo sigurno je najgore prošao g.Karlo Kulašević na kbr.139L, kojemu je nevrijeme  dio krova s kuće odnijelo stotinjak metara dalje, a na isti je način stradala i gospodarska zgrada.

    Polukružni limeni krov na netipičnom arhitektonskom detalju kuće potpuno je uništen...


    ...te je završio u stotinjak metara udaljenom kanalu.


    Krov dvorišne zgrade isto je tako potpuno uništen


    Od netom podignute barake na Garajkama, u vlasništvu g.Stipe Gromovića ostala je samo gomila građe.

                                                                                                                                         9,34

    NADOPUNA U 14,45
    Nakon što mi je prijatelj dojavio, požurio sam uslikati još jednu posljedicu sinoćnje oluje: Jedan od najstarijih spomenika i simbol Demerja, nakon 103 godine odoljevanja burama i neverama, sinoć je popustio pred silinom prirode. Nadam se da će ova (ne)prilika uroditi temeljitom obnovom raspela.




    Pozdrav od Demka!

3 komentara:

Anonimno kaže...

Slika drvene barake kao i krova na u najmanju ruku čudnog detalja na kući gospodina Karle podsjećaju na priču o Tri praščića,pa je tako i završio i krov i drvena baraka.Nisu ni krov ni baraka uspijeli odoliti silini vjetra,a što se raspela tiče zub vremena je tu učinio svoje,ono je ipak puno godina uspješno odoljevalo i jačini vjetrova,sunca,niskih temperatura i svim drugim prilikama i neprilikama,pa kako Demko kaže nadajmo se da će ovo potaknuti na temeljitu obnovu i restauraciju istog i da će to biti povod za još jednu lijepu zabavu i druženje u Demerju kao što je to bilo prije nekoliko dana za Petrovo.
Pozdrav Demku i svim posjetiteljima ove stranice!

Demko kaže...

Nemoj tako,barem su baraku podigla dva vrsna graditelja!Pozdrav i hvala na komentaru.

Anonimno kaže...

ko je taj g Stipa ako je Slavonac pokrstimo imanje u Nove Svinjarevce.POGLEDAJTE NARODE NOVI SVINJAREVCI