ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

Radi se....

    I u proteklom vremenskom razdoblju nastavljeni su radovi na ovogodišnjim malim komunalnim akcijama. Neke su stvari dovršene, neke su pri kraju. Ponešto je napravljeno dobro, a naravno da ima i „fuševa“.

         Evo malo jučerašnjih slikica:



Druga dionica ulice J.Lončića je pred završetkom. Nešto su započeli asfaltirati ali je zapelo navodno na nedovoljno pripremljenoj podlozi...





  Kada sam u uvodu rekao da ima i fuševa pri tome sam mislio na dio ulice uz Lukšiće gdje su izvođači cestu nepotrebno "nakeljili" na  dvorišne ograde s jedne strane, umjesto da su prostor simetrično podijelili. Evidentno je da će zbog toga stanarima najmanje dviju kuća biti otežano uključivanje u promet, poradi čega će im se morati postaviti prometna ogledala.
Bilo bi logično da ta ogledala plati onaj tko je za ovu situaciju kriv: projektant ili izvođač radova, no za naše prilike to je tek fantastika...





Kod Šivaka jesenji ugođaj je još naglašeniji uz dovršene radove na asfaltiranju prilaza dvorištima. Eto, još da im je plin i bliži javni prijevoz bili bi najuređeniji dio Demerja.




Iako nije na području našeg Mjesnog odbora veseli nas početak gradnje mosta preko Močirada na Drežniku Brezovičkom. Mnogo je vode i vremena proteklo od početka urušavanja starog mosta do početka (i još neizvjesnog završetka) gradnje novog mosta. Mnogo je molbi, zahtijeva, sastanaka, upornosti i strpljenja uloženo u ovaj projekt, čak bih se usudio tvrditi da je ovo školski primjer kako rješavanje potreba građana (ne) funkcionira, i kako je evidentna potreba za izmjenama u načinu financiranja mjesne samouprave.

                                                                                                                Stjepan Kos










Nema komentara: