ponedjeljak, 19. rujna 2016.

Sveta misa po kiši


         Iako sam najavio kako ćemo  u slučaju lošeg vremena jučerašnju Svetu misu slaviti u mjesnom domu ispalo je malkice drugačije. Kiša se nije mogla odlučiti jel bude, ili ne bude padala sve do samoga početka Svete mise, i kad je već sve bilo pripremljeno seljenje na drugu lokaciju bilo bi nezgodno, te je pala odluka da hrabro (o)stanemo ispod kišobrana! Kišobrani i kiša ipak nisu nimalo umanjili našu želju za sudjelovanjem u službi Božjoj, te se tako okupilo gotovo šezdeset vjernika što je za ovakve vremenske uvjete ipak respektabilna brojka.
         Naš novi župnik vlč. Dubravko Škrlin Hren impresionirao je prisutne svojom pristupačnošću i jednostavnoću, te najavio kako će od sada Svete mise u Demerju biti služene puno čeće nego je to bilo do sada.  Vremenski uvjeti neće predstavljati problem jer će za hladnijeg perioda iste biti služene u Domu mjesne samouprave Demerje.
         Prva slijedeća Sv.misa u Demerju služiti će se 28. rujna 2016., u 17,30  , a cijeli raspored do Nove godine biti će nakon srijede prezentiran putem oglasnih ploča kao i na ovome blogu.


         Želja vlč. Dubravka je da Božju riječ približi onima, posebice starijima kojima je odlazak u udaljenije crkve zahtjevan, a isto tako i duhovno ojačati naše naselje koje je u specifičnom položaju zbog svoje višestoljetne udaljenosti od središta župe. Stoga vas sve ljubazno pozivam da se i na iduće Sv.mise u Demerju odazovete u što većem broju!




Nema komentara: