nedjelja, 27. ožujka 2016.

POBJEDA SVJETLA


Živimo u vremenu u kojemu su mnoga čuda tehnike promijenila svijet. I nije svijet radi toga postao globalno selo; umjesto da informacija postane dostupnijom ona je nažalost postala upotrebljivija i usmjerenija... Točnije rečeno informacija koju danas putem suvremenih tehnoloških dostignuća primamo uglavnom nije  ni približna istini. Čak štoviše ona nije nimalo u službi istine, ona služi laži, i jest laž.
Otvorite ovih uskrsnih dana  facebook stranice, osobne profile, i što ti ja znam kako se to već ne zove.  Naći ćete tamo svega samo ne onoga što Uskrs doista jest, i što ON simbolizira. Preplaviti će vas slike zečića, jaja, šarenih pisanica, i pilića, a tek na svakoj stotoj stranici ili objavi pronaći ćete natruhe o Isusu i Njegovu uskrsnuću. Jer, nažalost, nije više bitan Isus i Njegovo uskrsnuće kao neupitna i nedvojbena poruka pobjede života nad smrću! Danas je nažalost bitno kozumerističko poimanje svijeta u kojemu je jedino važan profitit kao nova ikona jedne nove  kulture koja nije poput one Isusove kulture kultura svjetla i života, ona nasuprot Isusovom učenju jest kultura mraka, novca, i smrti.
Radi rečenoga medijskoga i inoga informativnog zla koje nas okružuje dužni smo danas više nego ikada širiti i svjedočiti Isusov nauk svjetla, nauk Onoga Koji  uskrsnu od mrtvih, Koji je pobijedio mrak, i Koji  nam reče:

JA SAM USKRSNUĆE I ŽIVOT: 
KOJI VJERUJE U ME, 
ŽIVJET ĆE AKO I UMRE; 
I NIJEDAN KOJI ŽIVI I VJERUJE U ME, 
NEĆE UMRIJETI DOVIJEKA.

Svima koji čitaju ovaj blog, svim Demerčicama i Demercima, te svim ljudima dobre volje, i dobroga srca želim
    
      Sretan i blagoslovljen Uskrs!


                                   Stjepan Kos

Nema komentara: