utorak, 30. lipnja 2015.

Tužna vijest


        “Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će”
Iv 11,25
S velikom tugom u srcu javljamo da nas je dana 30. lipnja 2015. tragičnom smrću napustio naš
                                                                     

                                            IVAN (Marka) UKIĆ

                                                         1964. – 2015.                           

Pogreb dragog nam pokojnika bit će u četvrtak, 2. srpnja 2015. u 17.30 sati na mjesnom groblju Sv. Ante u Primorskom Docu. Pogrebna povorka s Lovrinca polazi u 16 sati. Autobus za Primorski Dolac polazi u 16 sati sa željezničke stanice u Kopilici.
Ožalošćeni: otac Marko, sestra Mirjana, obitelj tete Nede, obitelji pok. teta Marije, Ike, Jurke, Luce, Ive i Ane, obitelj pok. ujca Petra, te ostala mnogobrojna tugujuća rodbina i prijatelji
Počivao u miru Božjem.          


                                            
                                                
U utorak, 30. lipnja 2015.  na splitskoj Kopilici tragično je preminuo moj dugogodišnji prijatelj i kolega Ivan Ukić.
Nisu mi poznati svi detalji pogibije dragog prijatelja, znam jedino da je skončao pod kotačima lokomotive radeći nametnuti mu posao za koji je bio, i prestar, i nedovoljno educiran.
Većina dnevnih novina objavila je danas kako je na splitskoj Kopilici poginuo djelatnik HŽ Putničkog prijevoza, a iz poduzeća su priopćili kako se radi o manevristi. Prava istina glasi da je pokojni Ivan bio po zanimanju električar i pregledač vagona, a posao manevriste mu je nametnut od strane poslodavca.
Nažalost, danas je to tako, svi moraju raditi i znati  sve, uzmi ili ostavi. Ne znam doduše tko pametan može vjerovati u mogućnost prekvalifikacije pedesetogodišnjaka u zanimanje za koje ni mnogi mladići nisu fizički i psihički spremni!?
Nadam se kako će Ivanova pogibija barem malko prodrmati samodovoljne krojače tuđih sudbina. Jer, na koncu za Ivanovu će smrt netko morati položiti račun, ako nigdje drugdje pred Onim Kojemu je Ivan tako ponizno služio!
Dragi Ivane neka Ti Gospodin bude milostivi sudac,

i neka ti daruje pokoj vječni! 


Nema komentara: