utorak, 19. svibnja 2015.

Više jadac nego gladac         Nakon mjeseci i mjeseci droncanja po jamama stanari ulice J.Lončića napokon su jučer dočekali kavu-takvu sanaciju kolnika razrovanog zbog gradnje kanalizacije.
         U jednom uređenom društvu točno bi se znalo  tko što radi, tko naručuje, i naravno tko što plaća. Nažalost, za gradnju kanalizacijske mreže, sliva Močirad, u GČ Brezovica teško možemo reći da se odvija na pošten, transparentan, a bogme i stručan način! U protekle više od dvije godine nagledali smo se svakakvih građevinskih vratolomija  graditelja nedoraslih postavljenome zadatku, ali zato podobnih za pobjedu na  natječaju. Skupa i nekvalitetna gradnja otegla se u nedogled da bi na kraju bila finalizirana katastrofalnom „sanacijom“ prometnica.
         Kako je po tzv. ugovoru izvođač dužan vratiti kolnik u prvobitno stanje usuđujem se postaviti pitanje: što to točno znači prvobitno stanje?
Naime, ako idete po trnju i poderete gaće, te ih nakon toga pokrpate jesu li gaće vraćene u prvobitno stanje ili su to sada neugledne, pokrpane gaće koje uskoro treba zamijeniti novima?!
         U konkretnom slučaju izvođač je prekopani dio sanirao tako da je na podlogu upitne kvalitete izliven vrlo tanak sloj asfalta, a preostali dio ceste koji nije prekopavan ali je također oštećen prilikom gradnje kanalizacijske mreže, ostavljen je takav kakav je. I to će se naravno vrlo brzo morati popravljati našim zajedničkim novcem. Osim toga, koliko je meni poznato, demerske ulice su  građene tako da je na pripremljenu podlogu izliven najprije temeljni a zatim završni sloj asfalta čija je onda ukupna debljina daleko nadilazila sadašnjih „sanacijskih“ četiri-pet centimetara!
         I nije li to onda kriminal!? 

Nema komentara: