subota, 3. svibnja 2014.

ŠLAMPERAJ



         Na neučinkovitost razno raznih djelatnika i djelatnosti pod državnom ili pak pod gradskim kapama  već smo gotovo oguglali, i to je naša žalosna svakodnevnica. Mi pak stariji to dobro pamtimo iz prošle države kada su površnost i nerad bivali dovođeni do „savršenstva“, a još bi pritom bili proglašavani radom. Stvorena je tada i ona poznata po kojoj me „ne mogu tako malo platiti koliko ja mogu malo raditi“, koje se poneki i danas nažalost drže. Naravno, samo oni koji si to mogu priuštiti, jer svi ostali stenju pod teretom  čizme divljeg kapitalizma.
         A oni koji si još uvijek mogu dozvoliti veliku komociju na svojim radnim mjestima su i oni koji su kumovali našoj današnjoj priči…

         Svakodnevno prolazeći ulicom Bedeki većina i ne primjećuje nedostatak dijela ograde na mostu preko potoka Trebljenka ili kako ga mi u Demerju jednostavno zovemo Potok (naziv Trebljenka se koristi u njegovom gornjem toku kroz Stupnik). Dijelove ograde koji nedostaju nije nitko slomio niti ukrao. Ograda takva kakva je postavljena je prilikom izgradnje mosta prije podosta godina što je već samo po sebi neshvatljivi šlameraj. Ali nećemo o daljoj prošlosti.
         Odmah negdje po konstituiranju sadašnjeg Mjesnog odbora, zatraženo je da nadležna služba ispravi nedostatak  napravljen pri gradnji mosta, tim više jer je postoji opasnost od nesreće odnosno pada s visine od oko četiri metra, a na mostu se često okupljaju djeca. Područni ured proslijedio je rečeni zahtjev, vrijeme je prolazilo, spominjan je čak i natječaj  za javnu nabavu (!), da bi se teda-negda  odnosno prije nekoliko tjedana pojavili izvođači radova, i – od četiri nedovršene strane ograde, dogradili samo jednu ! 
         Nadležni službenik je objasnio „da se ne može više, te ako želimo imati završenu ogradu, da to iduće godine financiramo iz novaca predviđenih za male komunalne akcije“! Naprosto čovjek ne može povjerovati! Pa, za Boga miloga, sredstva malih komunalnih akcija služe za poboljšanje komunalnog standarda građana, a ne za ispravljanje  nečijih grešaka. Ovdje se osim toga radi o sigurnosti   poreznih obveznika, te će u slučaju možebitne nesreće netko morati odgovarati za ovaj neshvatljivi šlameraj.





Jedna četvrtina ograde je završena. A ostale tri tko zna kada...

Nema komentara: