subota, 19. listopada 2013.

Malo o radu Vijeća MO Demerje

                Već neko vrijeme na ovom blogu nismo govorili o radu naše lokalne samouprave, pa je red da vas o tome malo detaljnije informiram. Teško da ću u ovom postu uspjeti dotaći sve ono čime smo se sve bavili od konstituiranja sadašnjeg Vijeća Mjesnog odbora Demerje, ali se nadam iznijeti makar ono najbitnije.
         Ono što je najuočljivije, i što ste svakako morali primijetiti su male komunalne akcije, a koje su ovih dana pri samome kraju. Dakle, asfaltirane su ulice Štuk i Kutićek (Kutićek samo djelomično, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa), zacijevljen je dio Demerske ulice te je na tome dijelu napravljen nogostup, Demerska je produžena do zadnje kuće u sklopu kojeg je uređeno križanje Demerske i Srednjeg putica koje služi kao okretište, te je (konačno) riješena odvodnja od kapele Sv.Petra prema ulici J.Lončića. Od malih komunalnih akcija još treba napraviti dva velika propusta u ulici Gorana Šivaka.
         Paralelno s realizacijom plana MKA vijeće mjesnog odbora poduzima i mnoge druge aktivnosti na poboljšanju  uvjeta života u našem naselju, a isto tako rado izlazimo u susret traženjima i inicijativi mještana. Naravno da sve ne ide glatko, i da itekako moramo biti svjesni ograničavajućih okolnosti u kojima živimo, ali nastojimo uvijek učiniti ono što je maksimalno moguće.
 
Izvod iz zapisnika s 2.sjednice Vijeća MO Demerje
         Neki naši zahtjevi već su riješeni, mnogi su u fazi ostvarenja, a na svakoj sjednici pokrećemo nove inicijative. Momentalno izrađujemo prijedlog plana MKA za iduću godinu, koji će uvelike zavisti od financijskih mogućnosti.
         Ono što zacijelo najviše zanima mještane istočnog dijela Demerja je pitanje nastavka započetih radova na izgradnji kanalizacije. Nažalost, utjecaj Vijeća MO na kapitalne projekte je gotovo zanemariv, pa su tako i informacije kojima raspolažemo prilično ograničene: ukratko radovi najvjerojatnije neće biti nastavljeni prije proljeća. Isto tako, glede plinofikacije, a koja je prema nekim najavama trebala biti izgrađena tijekom ove godine, nemamo nikakvih pouzdanih informacija.
         Eto, nadam se kako sam vam uspio pružiti barem malo uvida u rad Vijeća mjesnog odbora Demerje, a imate li kakvih pitanja ili prijedloga uvijek ćemo ih rado razmotriti, te im ako je to ikako moguće udovoljiti. Isto tako moram naglasiti kako nastojimo djelovati kao kompaktna cjelina, te biti na usluzi svim mještanima Demerja. Zato me osobno žalosti činjenica da su se dvije gospođe nedavno osjetile ugrožene od citiram: „demerske liste koja ih nije ni pustila u Dom , pa ih neće ni iz njega tjerati“, budući da mi nije poznato kako bi bilo kome bila namjera nekoga tjerati iz demerskog Doma. Očigledno bi rečene gospođe nasilu htjele postati mučenice, ali neka to, molim lijepo, budu bez mene i bez moje liste. Uostalom, obijema su građani nešto poručili na izborima...

Kutićek

Štuk

Produžena Demerska i križanje s Srednjim puticom

Zacijevljen dio Demerske

Kod kapele više neće kreketati žabe

Novo ogledalo

Nova tabla

Broj komentara: 7:

Anonimno kaže...

Svaki trud, svaki uloženi dio vremena u volonterskom poslu, u trudu za načela općeg dobra, u težnji da naše mjesto postane ljepše da postane i ostane onakvo kakvo se nebi posramili naši djedovi nase bake ,nasa povjest, nas bitak i postojanje i svi oni koji su stvarali povijest mjesta povijest Grada i naše lijepe Hrvatske. Volio bi da svako ostavi dio sebe u razvoju mjesta i kada bi svi zajedno voljeli i Veselili se svakoj akciji koja se napravi jer ce to ostati našoj djeci našim generacijama koje dolaze, te se neće stamiti nas koji nismo nista postigli već se mogu prošetati našim Demerjem sa ponosom jer je njihova djedovina lijepa kao i zemlja u kojoj žive.

Puno pozdrava od Pavao Jurkovic i puno potpore u danjem radu.

Anonimno kaže...

A DALI SE MOŽDA ZNA KAD ĆE SE POPRAVITI CESTA ZA ULICU GORANA ŠIVAKA, OVO JE KATASTROFA RUPA NA RUPI I SVAKIM DANOM SVE GORE, A KIŠA KAD PADNE BOLJE DA NE GOVORIM

Stjepan kaže...

Očajno stanje ul. G.Šivaka, kao i na cijelom gradilištu sliva Močirad, posljedica je neriješenih financijsko-pravnih odnosa između izvođača i podizvođača radova s jedne, te naručitelja radova (Grada Zagreba) s druge strane.
Prema posljednjim informacijama sanaciju prijekopa će ipak preuzeti Zagrebačke ceste, tako da je opravdano očekivati skoro rješavanje problema prohodnosti cesta, dok se nastavak radova ne očekuje prije proljeća.

Anonimno kaže...

Ima li kavih vjesti o uređenju nogostupa od crkve u Brezovici do Hrvatskog Leskovca? U prošlom mandatu gosp. Cerovski mi je rekao da je početak radova predviđen za 2013. Puno djece i odraslih često tu prolazi pješke, a sa dolaskom zime i ranog mraka može biti vrlo opasno.
Pozdrav
Jadranka

Stjepan kaže...

Poštovana, ne mogu i nisam pozvan komentirati obećanja g.Cerovskog, ali vam mogu reći kako nije realno očekivati gradnju nogostupa na relaciji koju spominjete, barem ne ove, a niti iduće 2014. godine.
Ono što mogu pouzdano tvrditi je to, da je za mandata rečenog gospodina prikazan utrošak cca 70 tisuća HRK (ako inzistirate naći ću vam iznos točan u lipu) za tobožnje uređenje kuhinje u Mjesnom domu Demerje u 2012. godini, a da tamo nije niti jedan čavao zabijen. Toliko o vjerodostojnosti g.Cerovskog. Točka.

Anonimno kaže...

Hvala na odgovoru. Tražila sam samo informaciju, bez namjere da nekog uvrijedim ili "podbodem".
Pozdrav
Jadranka

Stjepan kaže...

Draga Jadranka, molim Vas za oprost što je moj odgovor na vaš komentar napisan u doista grubom tonu, ali oštrica ipak nije bila usmjerena prema vašem pitanju, već prema Cerovskom. Malo sam se zanio jer me njegovo obećavanje brda i dolina uvijek iznova naljuti.
Naravno, pa tko ne bi želio da se puno toga izgradi u Demerju, Brezovici, Zagrebu, Hrvatskoj! Nažalost ipak moramo biti realni i pokriti se onoliko koliko nam pokrivač to dopušta. Zato nisam sklon davati nerealna obećanja, ali se zato zalažem da se uvijek napravi maksimalno moguće. To nažalost ne ovisi o nečijoj volji već o količini raspoloživog novca. Članovi Vijeća MO Demerje su svjesni kako svakog njegova rana najviše boli, odnosno da svatko vidi svoje prioritete, pa zato pokušavamo sve potrebe i želje nekako izbalansirati. Tako je i jedna dionica nogostupa iz Vašeg pitanja predložena u program gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture Grada Zagreba za 2014.-u, ali što će od toga biti ostvareno tek ćemo vidjeti.
Neizmjerno mi je drago što ste mi se obratili ovim putem, te ću i ubuduće rado odgovoriti na svako pitanje, a na kraju Vam se još jednom ispričavam zbog mojeg nespretnog prethodnog odgovora.
Srdačno vas pozdravljam i želim vam svako dobro!