srijeda, 13. veljače 2013.

PEPELNICA


 „Spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti.“

         Čista srijeda ili Pepelnica početni je dan četrdeset dnevne Korizme, vremena pokajanja i pročišćenja odnosno našeg pomirenja s Bogom, a niti u jedno doba kao danas ne bismo trebali biti svjesni važnosti obraćenja odnosno povratka na put Svjetla, te isto tako imati na pameti i to koliko za to ustvari imamo vremena, jer je trajanje našeg zemaljskog puta ograničeno, te zato ne možemo neprekidno čekati neko drugo, povoljnije  vrijeme za „poravnanje računa“ s Bogom.
         Korizma je zato šansa da svojem životu damo jedan novi, ispravniji smjer na kojem ćemo postati bolji i suosjećajniji prema drugima, znati zauzdati svoj ego, te suosjećajno razmatrati svačije životne okolnosti i datosti. Prilika je to i za veću milosrdnost prema tuđoj neimaštini, a kao mjerilo za ovo bi nam mogle biti Isusove riječi: Kako dajete, tako će se i vama dati; mjerom kojom mjerite, i vama će se mjeriti".
         Možda  nikada do sada ljudski život nije bio ovako složen i opterećen različitim okolnostima koje nas odvraćaju od duhovnosti i od Boga: danas kao da vlada globalna urota protiv istinskih vrijednosti, te im se suprotstavlja jalovi materijalističko-potrošački mentalitet nametnut od strane moćnika kako bi služio njihovom bogaćenju. Zato i naša vjera treba biti jača no ikad, a borba za prevlast dobra naše trajno i neupitno opredjeljenje.
         Ukoliko pak na ovome putu ponekad posrnemo uvijek možemo računati na dobrostivost i milosrdnost Tvorca nad Tvorcima. Zato je dobro da u ovo vrijeme Korizme učinimo i pokoje djelo pokore, odreknemo se nekih loših navika, prestanemo činiti drugima nažao, te se više okrenemo duhovnosti i molitvi.



2 komentara:

Anonimno kaže...

I know this if off tоріc but I'm looking into starting my own blog and was curious what all is required to get setup? I'm aѕsuming havіng а blоg likе yourѕ ωoulԁ coѕt a pretty penny?
I'm not very web savvy so I'm nоt 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thank you

Here is my web page ... sfgate.com
My web page: http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Re view-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Stjepan kaže...

I'm sorry, but I speak only Croatian language.