ponedjeljak, 24. prosinca 2012.

SVIM NA ZEMLJI MIR, VESELJE...




         U ovoj čarobnoj noći dok spominjući se rođenja Bogočovjeka jedni drugima upućujemo najrazličitije želje, gotovo u pravilu svim dragim ljudima poželimo sve najbolje u budućnosti. To i nije neka greška, lijepo je priželjkivati sebi i drugima dobru budućnost. Ali što je sa sadašnjošću?!
         Trusno vrijeme u kojem živimo nažalost uzrokuje nedoživljavanje sadašnjosti tj. nismo ni svjesni kako je život ustvari ono što nam se događa ovdje i sada. Umjesto što intenzivnijeg proživljavanja sadašnjeg trenutka neprekidno trošimo energiju na priželjkivanje nekog boljeg budućeg sutra, zaboravljajući pri tome na osnove naše Vjere koje nas uče da  ne moramo brinuti o budućnosti:

Prepusti Bogu putove svoje, u Njega se uzdaj i On će Sve voditi.
Pravda će tvoja zasjati ko svjetlost i tvoje pravo ko sunce podnevno.“

                                                                                           (Ps 37, 5-6)

         „Al  onima što se u Gospodina uzdaju snaga se obnavlja,
krila im rastu kao orlovima
trče i ne sustaju, hode i ne more se.“
                                                              (Izaija 40,31)

          „Ovo je dan što ga učini Gospodin
Kličimo i radujmo se njemu.“
                                                              (Ps. 118,24)

         Zato svim poštovanim čitateljima ovog bloga želim sretanu ovu Badnju noć, kao i  radostan Božić. O budućnosti pak, kako našoj vlastitoj, tako i onoj cijeloga svijeta pobrinuti će se dobri Bog!

        

Broj komentara: 6:

LO 8 kaže...

Još nije ponoć, eto otvorila sam tvoju stranicu, baš sam se razveselila. Uživajmo u ovoj noći, ne mislimo na budućnost, kao što si rekao o tome brine dobri naš Bog, a mi budimo mislima s njim, moleći se.

Eto koristim priliku, ćelim Tebi i svima koji su ti dragi miran i blagoslovljen Božić, a ujedno Ti čestitam imendan uz želju da se dobro provedeš.

Čestit Božić, puno radosti želim i svim čitateljima ovog bloga.

Stjepan kaže...

Hvala, uzvraćam lijepim željama!

Anonimno kaže...

PERO S PILANE

Sretan Božić svima koliko vas ima,,,,

Tenor! kaže...

Sretan i blagoslovljen Božić svim posjetiteljima i čitateljima ovog bloga kao i svim ljudima dobre volje,a posebno tebi Demko sretan Božić i sutrašnji imendan, da ti Bog da zdravlja,snage,volje i još puno dobrih ideja kojih ti do sada hvala bogu nije nedostajalo za objavljivanje na ovom blogu,Bog te poživio!!!

Anonimno kaže...

Dragi prijatelji,rod,familija svi znani i neznani koji učestalo ili povremeno švrljate po ovom blogu,nek vam bude svako dobro u prigodi Božića!Naravno,i svako dobro svima koji ovih dana slave imendane.Svima sve naj...!
BY:SVOGA TELA GOSPODAR

Anonimno kaže...

PERO S PILANE

Iskrene čestitke povodom imendana,,